Magyarország szopni fog

A szavazófülkében összemaszatoltatok egy forradalmat, kéretik viselni a következményeit is! Avagy ti akartátok, polgártársak...

Friss topikok

Linkblog

Gátmetszés

2010.10.11. 23:22

szerző: Arw

Figyelem összeesküvés elmélet következik!

 

Valahol Oroszországban érzem magam. Ott ahol egy az úr, ahol nincs kérdés, ott ahol egyik pillanatról a másikra bárki a csúcsról a mélybe kerülhet.

Valahogy az egész történet nekem gyanús. Kiindulva azokból az alapvetésekből, melyek modern létünket jellemzik: a pénz és a hatalom mindenek felett. Minden más mellékes, esetleg meghozandó áldozat. Csak nagy üzlet lehet ez az alumíniumipar. Valahol biztos. Nálunk csak monopólium.

Valahogy a vörösiszap kiömléses katasztrófa számomra a burkolt államosítást juttatja eszembe. A szereplőket meg félreállítjuk (a vezérigazgató előzetes letartóztatása borítékolható). Az áldozatok is kapnak majd valamit. Kár, hogy ezt nem lehet megfizetni.

Többszörösen jól jön ez a katasztrófa és jókor is. Nincsen szó semmi másról a hírekben. Békén van hagyva a költségvetés, Matolcsy is, az IMF is. Lehet okosakat mondani. Meg nyilvánosan igazságot tenni, megtorolni, kielégíteni a nép zsigeri ösztöneit.

Visszatérve az orosz párhuzamra. Alacsony, erőszakos kicsi ember, nyilván tele komplexusokkal, aki vezérként minden eszközzel mindent megtehet. Célja – az egypártrendszer felé haladva- a totális hatalom, némi személyi kultusszal vegyítve. Pozitív képet mutatva magáról, a népvezérről, vezérlő csillagunkról (’50-es évek?).

 

Valami gáz van a gátakkal. Tessenek odafigyelni elvtársak!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://tiakartatok.blog.hu/api/trackback/id/tr922364242

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása