Magyarország szopni fog

A szavazófülkében összemaszatoltatok egy forradalmat, kéretik viselni a következményeit is! Avagy ti akartátok, polgártársak...

Friss topikok

Linkblog

A miniszter elrendel

2010.07.03. 01:23

szerző: Arw

Valahogyan hazánkban újra szakember kezébe került a vidékfejlesztés és a mezőgazdaság. Ugye van még, aki emlékszik, mikor volt utóljára jogász agrárminiszter és ki volt az....és miket művelt? Azóta celeb lett és leginkább főzőműsorokban aktivizálja magát.

Miniszterünk igazi keményfejű, hajthatatlan, nagy munkabírással megáldott (minden miniszterről és államtitkárról ezt írják meg az elmúlt 20 évben) ám sajnos pályakezdő a területen, a méltán jelentéktelen alföldi porfészek, Karcag  ex- polgármestere.Kinevezése utáni mély hallgatásából azonban F. Sándor felébredt és rögtön bekezdett. Keményen.

Egyenlege: 173 munkanélküli/perc.

Mindez egy nap alatt. Azaz 06. 30.-án, szerdán. Avagy hogyan kell kirúgni 173 embert ma Magyarországon? Nos mai divat szerint a következőképp: bekussolunk 1 hónapig, aztán hirtelen minden egyeztetés és párbeszéd nélkül kihirdetünk egy VM rendeletet és közleményt a misztérium honlapján, ami 07. 01.-én hatályba lép. Vagyis kihúzzuk a seggetek alól a széket, az uniós forrásokat nem biztosítjuk tovább....Hiszen mit nekünk UMVP (Új Magyarország Vidékfejlesztési Program) és Brüsszel? Igazi, gerinces emberhez méltóan, a szemetekbe nézek és azt mondom nektek, hogy elmehettek a picsába...(legalább ennyit, haver!)

Nos, hogy gondolod, kedves? Sanyi, ez így korrekt?

Itt Európában , a mi generációnk nem ehhez van szokva. Bár te is a kamenizmus alatt szocializálódtál, később lettél csak szemellenzős narancstermesztő.

Ebből persze nem lett hír. Nulla a hírértéke, ezért írtam meg én. A Helyi Vidékfejlesztési Irodákról van szó. Béke poraikra.

Született 2007. május 15.-én, kimúlt csendben 2010. 06. 30.-án.

Mi a következő parancs, ki a következő célpont? Régi sérelmeid kiken tudod megtorolni, jelentéktelenségedből kitörve a múltad sérelmeit kiken vered el? A többcélú társulásokon talán? Lesz ember, aki megáll még előtted?

Bármi lesz is a jövőben, birkapörköltet még főzhetsz...akár a tévében is. Misi majd hozza a sót.

 

 

Címkék: fidesz fvm umvp vm

7 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://tiakartatok.blog.hu/api/trackback/id/tr892126382

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Vuvuzela 2010.08.05. 00:11:05

Nem arról lehet szó, hogy a méltán jelentéktelen mucsai porfészkek úgysem érdemlik meg a vidékfejlesztési irodákat?

gomorra 2010.08.05. 08:49:55

Kedves posztíró!

173 munkanélküli/perc

Gondolod, hogy olyan sok munkát végeztek azokban az irodákban? Meglátszik az országon az a sok-sok munka, amit a felduzzadt állami bürokrácia olyan izzadások közepette elvégzett?
Frászt!
Ezt a k.rva nagy állami bürokráciát le kell bontani. Ezek nem igazi munkahelyek, azok az igaziak, ahol szappant, bútort stb. állítanak elő, neadjisten musicalt írnak, színházat rendeznek. Ez hiábavaló pofázás, hogy kirúgnak ennyi és ennyi állami alkalmazottat. Hiszen az államnka ugyan erősnek kell lennie, de mérhetetlenül kicsinek is. Úgyhogy nem érdemes szót vesztegetni, hogy indoklás nélkül kirúgnak valakit. Ajrópai vagy sem, a teljesítmény a lényeg. Az állam csak fékként működött az elmúlt években, ezt tessék tudomásul venni.

gomorra 2010.08.05. 08:54:35

S még egy.

"méltán jelentéktelen alföldi porfészek"

Tudod, erre nem tudok máshogy reagálni, mint apád faszát!, ilyen nemes egyszerűséggel. Mi az apád faszát képzelsz te magadról majom, azt hiszed te senkiházi, hogy vidéken nem születnek zsenik, te agyalágyult? Nem ismerem a minisztert, semmi közöm hozzá, de a vidéki porfészket s annak lakóit kikérem magamnak a jóerkölcs és igazság nevében. Meg ne szólalj mégegyszer így, mert kitekerem a nyakad!

Arw 2010.08.05. 11:08:02

@gomorra: Az "apámfaszát", vidéki vagyok én is.

Arw 2010.08.05. 11:14:39

@gomorra: Tudomásom szerint nem az állami bürokráciát erősítették, hanem az Új Magyarország Vidékfejlesztési Programban kidolgozottak alapján (, amit Brüsszel fogadott el, illetve szerepeltetni kellett benne bizonyos szakmai hálózatokat, mint pl.: MNVH, HVI) izzadták össze az EMVA támogatások megvalósítását a rendelkezésre álló szerény eszközökkel. Én inkább az MVH felelősségét vetném fel annak kapcsán, hogy a dolgok rohadtul nem haladnak. Mondjuk lehet szappant is gyártani, de a rendelkezésre álló Uniós forrásokat is el kell "juttatni" a vállalkozások, civilek és önkormányzatok számára.

gomorra 2010.08.05. 11:18:11

@Arw: elnézést a kirohanásért, de nem nagyon tudom tolerálni a hasonló hozzáállást.

gomorra 2010.08.05. 11:22:19

@Arw: az állam hihetetlen mértékben túlterjeszkedett, ezt le kell bontani. Hogy jól sikerül-e az majd elválik, lehet ezt is ostobán végezni meg lehet jól is. Majd kiderül. Ha nő a teljesítménye az országnak sikerül, ha nem, akkor nem sikerült.
süti beállítások módosítása