Magyarország szopni fog

A szavazófülkében összemaszatoltatok egy forradalmat, kéretik viselni a következményeit is! Avagy ti akartátok, polgártársak...

Friss topikok

Linkblog

Végvári viadalok

2010.09.14. 12:14

szerző: Arw

Október 3 nagyjából borítékolható. Úgy néz ki kitartott a tavaszi lendület, illetve sikerült nem tenni és (majdnem) nem mondani semmi olyat, amitől az átlag panelproli meggondolja magát és az ördögi kommunistákra szavazna.

Minden meg is van ágyazva a sikerhez (már ha ez siker, de erről később). Módosították a törvényt, amiből egyértelműnek tűnik a szándék, a kicsiket kiszorítjuk, ellenfeleinkre végső csapást mérünk, egypártrendszer. Egyszer már nem vált be. Továbbá le-lecsukogatnak egy-két volt vezetőt, állami cégek vezetőit, stb. A nyilvánosság elősegítette a tavaszi forradalmat: a sok-sok kiderülő stikli és mutyizás, milliók ide-oda. Most pedig pont ezt a nyilvánosságot akarják lekorlátozni. Hátha róluk nem derül majd ki semmi. Azonban ne legyenek illúzióink. Remélem senki nem gondolja azt ma, hogy ezek majd nem lopnak mint az állat! Tudvalévő, hogy az igazán nagy üzletek mögött mindkét nagy „politikai” erő ott áll. Akkor vannak a nagy balhék általában, ha mondjuk kihagyják az egyiket. Na az akkor borítja a bilit. Ha megalkudnak, akkor mi soha meg nem tudjuk mi történt. A vagyonnyilatkozatban meg majd ott lesz egy utánfutó vagy Trabant vagy netán Golf.
A cél tehát minden bevethető eszközzel (mocskolódás, ÁSZ - vizsgálat, feljelentés) bekebelezni a legtöbb önkormányzatot. Legyen mindenhol pártember, mert akkor tudunk majd együttműködni a kormányzattal (K. László véleménye szerint).
 
Mit nyerhet még a forradalmi kormány az önkormányzati választásokon?
 
Egy időzített bombát. Egy olyan nagyot, ami képes elsöpörni az egész országot.
Ma az önkormányzatok döntő többsége hihetetlen mértékben el van adósodva. Van, akit ez érdekel, van akit nem. Jelenlegi jobboldali polgármesterek ezt azzal szokták magyarázni, hogy az előző kormány elvonta a forrásokat, így nem tudtak máshogy fejleszteni (játszóteret, és rózsakertet), meg fenntartani iskolákat 9 diákkal és hivatali apparátust digitális analfabétákkal. 2006-ban miután Gy. Ferenc valahogy összehozta a szocialista győzelmet,  népharag gerjedt, majd a jelenlegi kormány az akkori önkormányzati választásokon szép sikereket ért el, na meg a megyei önkormányzatok felett 1 híján átvette a teljes uralmat. 2006-ban mintegy központi parancsra a narancsközeli önkormányzatok és pár szerencsétlen (egyes források szerint 100-120 önkormányzat, szerintem talán több), aki követte a nagy ötletet tömegesen kötvényt kezdtek kibocsátani. Az megint más kérdés, hogy melyik egy-két furcsa érdekeltségű cég intézte ezeket országszerte. A kötvények kibocsátása önmagában még nem is lenne akkora baj, van erre példa Európában is. De a mérték és a felhasználás aggályos. Merthogy ezeket vissza is kell fizetni. 2011-től…
Működési célra felhasználni, illetve látványberuházásokra eltékozolni, melyek semmiféle bevételt nem hoznak majd a konyhára enyhén szólva is felelőtlenség. Sajnos a legtöbb esetben ez történik. 
 
A bomba másik oldala
 
Ha bejön a terv és elsöprő győzelmet, úgynevezett Forradalom 2.0-át sikerül összehozni októberben, akkor még mindig van egy kis gond.
Ha minden település élén a mi emberünk ül, illetve a testületekben (a „bábszínházban”, ahogyan nemrég hallottam egy jobboldali jelölttől...) is főként , akkor aztán nem lesz Kánaán. Mindenkinek adni kell, mert kérni azt fognak, az biztos. Nem csak Debrecent kell támogatni majd (bár Debrecen az elmúlt, elátkozott nyolc évben nagyon szépen fejlődött és kapott támogatásokat is rendesen). A források pedig kevesebbek lesznek, ez tuti, majd mondják azt is október 3 után, meg minden mást is elmondanak majd végre. Mindesetre a költségvetés-tervezetet lassan össze kéne dobni, ha más nem egy kockásfüzetbe egy laza fröccs mellett hétvégén.
 
Külön észrevételem, miszerint ott van a legtöbb jelölt a testületekbe, ahol a legnagyobb a nyomor. Ennyit a megélhetési politikusokról.
Ja és beszállok a kampányba egy kicsit én is: pedagógust ne válasszatok polgármesternek, se képviselőnek!

Címkék: fidesz választások október önkormányzati kötvények

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://tiakartatok.blog.hu/api/trackback/id/tr482295247

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása